Skip to main content

Παταγονία, γη του πυρός | 12.03.2024 Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ από 3390

Αναχώρηση: 12/03

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – Tango show

Άφιξη στην αργεντίνικη μεγαλούπολη, χτισμένη στις όχθες του μεγάλου ποταμόκολπου Ρίο ντε λα Πλάτα. Το Μπουένος Άιρες είναι η έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μία από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος («λιμανίσιοι»), είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αι. ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το τάνγκο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη ώστε να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι για τη συναρπαστική συνέχεια. Το βράδυ μάς περιμένει μια έκπληξη, για να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς το ταξίδι αυτό. Θα απολαύσουμε ένα tango show, ρυθμικό, δυναμικό, εκρηκτικό! Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ: ξενάγηση – γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ξεκινάμε ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon.

Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα. Θα απολαύσουμε λουκούλλειο γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πτήση για ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Αφήνουμε πίσω μας το Μπουένος Άιρες για την ώρα και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Ελ Καλαφάτε, σημαντικό τουριστικό προορισμό και αφετηρία για εξερεύνηση της συγκλονιστικής ευρύτερης περιοχής. Το όνομα της πόλης προέρχεται από έναν μικρό θάμνο με κίτρινα άνθη και σκούρα μπλε μούρα που είναι πολύ διαδεδομένος στην Παταγονία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΠΕΡΙΤΟ ΜΟΡΕΝΟ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Ταξιδεύοντας στις νότιες ακτές της Λίμνης Argentino προσεγγίζουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, «το 8ο θαύμα του κόσμου». Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο De los Glaciares, που έχει καταχωριστεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των Άνδεων. Έχει μήκος 35 χλμ., πλάτος 4,5 χλμ. και υψώνεται περί τα 60 μ. από την επιφάνεια του νερού. Μια τεράστια μάζα πάγου, με διάφορες αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου.

Το σίγουρο είναι ότι θα μείνουμε άναυδοι από τη φυσική ομορφιά του παγετώνα, που θα τον θαυμάσουμε από διάφορα παρατηρητήρια. Ό,τι κι αν έχει ακούσει κανείς για τον Περίτο Μορένο, δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να συγκριθεί με αυτό που αντικρίζουν τα μάτια του. Αφουγκραζόμαστε τους τριγμούς του καθώς αργοκινείται. Μεγάλα κομμάτια του σπάνε και κατρακυλούν στη λίμνη, προξενώντας μεγάλα κύματα. Η φύση στην πιο θορυβώδη της μορφή! Μοιάζει σαν ένας ζωντανός οργανισμός και όχι ένα ποτάμι από νεκρό πάγο. Η θέα του μας κάνει να νιώθουμε τα φτερουγίσματα ενός αρχάριου ταξιδιώτη μπροστά σε νέες εμπειρίες. Θα κάνουμε βαρκάδα για να δούμε από πολύ κοντά τον Περίτο Μορένο και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Καλαφάτε. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ALL GLACIERS TOUR – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Άλλη μια συγκλονιστική ημέρα η σημερινή, καθώς μας περιμένει μία ολοήμερη εκδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε παγετώνες και παγόβουνα. Θα πλεύσουμε στον βόρειο βραχίονα της λίμνης Αρχεντίνο όπου αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα φτάσουμε μέχρι τα όρια του παγετώνα Ουψάλα, από τους μεγαλύτερους της Νότιας Αμερικής. Πλέοντας στη συνέχει στο Κανάλι Σπεγκατσίνι θα παρατηρήσουμε τους παγετώνες Σέκο και Σπεγκατσίνι, τον υψηλότερο στο Εθνικό Πάρκο στο οποίο βρισκόμαστε. Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο λιμάνι Πούντα Μπαντέρα, από όπου φτάνουμε στο Καλαφάτε. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ (ΧΙΛΗ) – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Χιλή, όπου θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου. Η έκτασή του είναι 160.000 εκτάρια και από το 1978 βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, παγετώνες, καταρράκτες και μια πλούσια πανίδα και χλωρίδα συνθέτουν το εκπληκτικό αυτό τοπίο. Εξερεύνηση του δρυμού, περίπατος γύρω από τη λίμνη και τον παγετώνα Grey, ανάμεσα σε τοπία απρόσμενης φυσικής ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Καλαφάτε. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – πτήση για ΟΥΣΟΥΑΪΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το «τέλος του κόσμου» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται. Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και ευκαιρία για γνωριμία με την τόσο ιδιαίτερη αυτή πόλη. Διανυκτέρευση στην Ουσουάια.

 

9η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ: εκδρομή στη ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ – κρουαζιέρα στη ΔΙΩΡΥΓΑ BEAGLE

Σήμερα ξεκινάμε για μία εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός (Tierra del Fuego), που θεμελιώθηκε το 1960 και έχει έκταση 63.000 εκτάρια. Είναι μια περιοχή με ποτάμια και δάση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Θα δούμε τα νησιά Ρεντόντα και Εστόρμπο, τη λίμνη Ρόκα, και θα φτάσουμε μέχρι τον κόλπο Λαπατάια, περνώντας από τα Νησιά των Κορμοράνων.

Θα δούμε ακόμα και ένα φράγμα φτιαγμένο από… κάστορες! Στην ίδια τη Λαπατάια θα βρούμε ίχνη των αρχαίων ιθαγενών εποίκων που ζούσαν στην περιοχή, θα περπατήσουμε στην πεζογέφυρα και θα έχουμε χρόνο να τραβήξουμε φωτογραφίες εδώ στο λεγόμενο «τέλος του κόσμου». Συνεχίζουμε με ακόμα μία μοναδική εμπειρία, με βαρκάδα στη Διώρυγα Beagle και τα νησάκια της, όπου αν είμαστε τυχεροί θα μπορέσουμε να δούμε και θαλάσσιους ελέφαντες!

Επιστροφή στην Ουσουάια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Αναχωρούμε από την Ουσουάια και πετάμε για το Μπουένος Άιρες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες.

 

11η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας βόλτες και αγορές στο Μπουένος Άιρες και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/3/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3390€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3390 € 1050 €
  Twin Room 3390 € 1050 €
  Triple Room 3390 € 1050 €
  Single Room 4440 € 1050 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μπουένος Άιρες, τέσσερις (4) στο Καλαφάτε και δύο (2) στην Ουσουάια.
  • Ξενοδοχεία 4* sup., 5*.
  • Ημιδιατροφή.
  • Πτήσεις από το Μπουένος Άιρες στο Καλαφάτε, από το Καλαφάτε στην Ουσουάια, και από την Ουσουάια στο Μπουένος Άιρες.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στον Παγετώνα Περίτο Μορένο από το Καλαφάτε και στον Παγετώνα Ουψάλα, τον μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής.
  • Tango show και γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου στο Μπουένος Άιρες.
  • Εκδρομή στη Διώρυγα Beagle.
  • Πλεύση στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Τόρρες ντελ Πάινε.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €1.050.
  • Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1576

12/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

KL 701

12/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

21:20

07:15

KL 702

22/03/2024

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:25

09:40 +1

KL 1575

23/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35