Skip to main content

Ρίο ντε Τζανέιρο, αυθεντικό Παρατί και εξωτικά νησιά | 11.03.2024 Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ από 1999

Αναχώρηση: 11/03

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο είναι μια αισθησιακή και πολύχρωμη πόλη. Η πόλη των Καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και τον χορό. Άφιξη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ (Ξενάγηση, Λόφος Κορκοβάντο)

Μέσα από μια γραφική διαδρομή με τρενάκι θα ανεβούμε σήμερα στον λόφο Κορκοβάντο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πλανήτη. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο την πιο όμορφη πόλη του κόσμου!

Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το περίφημο στάδιο Μαρακανά, το παγκοσμίως γνωστό Σαμποδρόμιο, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης παρουσιάζουν την πιο εντυπωσιακή παρέλαση καρναβαλιού στον κόσμο, τον καθεδρικό ναό, μια μοναδικού στυλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας, καθώς και μερικά χαρακτηριστικά κτήρια του 17ου και 18ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ («Ζαχαρόψωμο»)

Με τελεφερίκ θα ανεβούμε σήμερα σε έναν άλλο όμορφο λόφο της πόλης, τον Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει "Ζαχαρόψωμο", απ΄ όπου θα θαυμάσουμε για μια ακόμα φορά την εκπληκτική θέα της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο μας θα απολαύσουμε τη χαλαρότητα που επικρατεί στις παραλίες της πόλης, που αποτελούν τόπο συνάντησης των καριόκας. Η Κοπακαμπάνα, η Ιπανέμα, η Φλαμένγκο, η Λεμπλόν μας καλούν για να φωτογραφηθούμε, να ξεκουραστούμε, να λουστούμε στα νερά τους και να νιώσουμε την ανεμελιά που βιώνουν οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πάμπολλες και ο χρόνος κυλά γλυκά και συναρπαστικά. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: ελεύθερη ημέρα

Ελεύθερη ημέρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να απολαύσουμε την πόλη, και ειδικότερα το ιστορικό της κέντρο, με τους δικούς μας ρυθμούς, συνοδεία του αρχηγού μας. Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια πόλη άκρως συναρπαστική και αντιφατική. Συνύπαρξη χλιδής και απόλυτης φτώχειας. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συνυπάρχουν με τους θησαυρούς της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχών (φαβέλες).

Η ονομασία του, που σημαίνει "Ποταμός του Ιανουαρίου", προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, μια περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους κονκισταδόρες τον Ιανουάριο του 1502 και έγινε κέντρο και αφετηρία των εξορμήσεών τους προς το εσωτερικό της ηπείρου. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – ΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ

Αφήνουμε σήμερα το Ρίο και αναχωρούμε οδικώς με προορισμό μας το Άνγκρα ντος Ρέις, από όπου θα αναχωρήσουμε με πλοιάριο για το νησί Ίλια Γκράντε και το μεγαλύτερο χωριό του, το Βίλα ντο Αμπράγιο.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για μια πεζή ξενάγηση στον υπέροχο νησιωτικό παράδεισο του Ίλια Γκράντε, για να γνωρίσουμε την υπέροχη φύση του, τις τροπικές παραλίες, τα δάση, τους καταρράκτες και την ιστορία του. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ: Βόλτα με σκάφος στη ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ – ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για μια υπέροχη εξερεύνηση με σκάφος στη Γαλάζια Λίμνη (Lagoa Azul). Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πανέμορφη λιμνοθάλασσα, με υπέροχα τιρκουάζ νερά των τροπικών. Θα απολαύσουμε τη βόλτα μας με το σκάφος, θα επισκεφθούμε επιλεγμένες παραλίες ενώ θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και ένα… μάθημα για το πώς να φτιάχνουμε το διάσημο βραζιλιάνικο κοκτέιλ, την καϊπιρίνια! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ίλια Γκράντε. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ

Σήμερα θα απολαύσουμε μια ελεύθερη μέρα στο μαγευτικό Ίλια Γκράντε, για να το εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερο, να χαλαρώσουμε, να κολυμπήσουμε στις τροπικές παραλίες, να δοκιμάσουμε την τοπική γαστρονομία και να βυθιστούμε στην ομορφιά των φυσικών του τοπίων. Διανυκτέρευση στο νησί.

 

8η ημέρα: ΙΛΙΑ ΓΚΡΑΝΤΕ – ΠΑΡΑΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και φεύγουμε με πλοιάριο από την Ίλια Γκράντε για το Άνγκρα ντος Ρέις, και κατόπιν οδικώς θα φτάσουμε στο πανέμορφο Παρατί.

Το παραθαλάσσιο Παρατί ξεχωρίζει για τα υπέροχα λευκά σπίτια του, σε αποικιακό ρυθμό, με το λευκό να «σπάει» από τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλα. Φανταστείτε μεγάλες γειτονιές με λιθόστρωτα καλντερίμια και ατελείωτες σειρές από ολόλευκα σπίτια, όλα πεντακάθαρα και τακτοποιημένα: αυτό είναι το Παρατί!

Όσο για τη φύση που το περιβάλλει, εδώ πλέον μιλάμε για φουλ του πράσινου, με τα πυκνά τροπικά δάση να σκεπάζουν τις βουνοπλαγιές που φαίνονται να «αγκαλιάζουν» την πόλη.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο απόγευμα στην πόλη. Διανυκτέρευση στο Παρατί.

 

9η ημέρα: ΠΑΡΑΤΙ: εξωτικές παραλίες

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για να γνωρίσουμε με σκάφος τις πανέμορφες παραλίες γύρω από την περιοχή του Παρατί, που θα μας αφήσουν άφωνους από την εξωτική ομορφιά τους. Η θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη από νησιά, νησίδες και μικρά φιόρδ, που σημαίνει πως σχηματίζονται πολλές παραλίες, σε πιθανά και απίθανα σημεία, η κάθε μία πιο όμορφη από την άλλη. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για να απολαύσετε το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα νερά της περιοχής του Παρατί! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΠΑΡΑΤΙ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ – πτήση επιστροφής

Φτάνει η ώρα του αποχωρισμού με το Παρατί… Μετά το πρωινό μας, λοιπόν, αφήνουμε πίσω μας το υπέροχο Παρατί και οδεύουμε προς το Σάο Πάολο και το αεροδρόμιό του, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  11/3/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1999€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1999 € 990 €
  Twin Room 1999 € 990 €
  Triple Room 1999 € 990 €
  Single Room 2989 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Ξενοδοχείο 5* στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Hilton Copacabana). Γραφικές πουσάδας στο Παρατί και στο νησί Ίλια Γκράντε.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Βραζιλία.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, δραστηριότητες όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€ 

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1572

11/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 705

11/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

10:40

18:40

KL 792

20/03/2024

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:59

12:25 +1

KL 1581

21/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 +1