Skip to main content

Μεγάλη Βραζιλία - Από τις μεγάλες πόλεις στον Αμαζόνιο - Με αμμόλοφους και Καταρράκτες Ιγκουασού| 09.03.2024 Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ από 5899

Αναχώρηση: 09/03

 

1η ημέρα: Πτήση αναχώρησης για Παρίσι

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο με πρώτο της σταθμό το Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε στην περιοχή του αεοροδρομίου.

 

2η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο και φεύγουμε για τη Βραζιλία. Άφιξη στη Φορταλέζα, στον βορρά της χώρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει. Το ίδιο το όνομα της Φορταλέζα σημαίνει «φρούριο», αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πολλά για την ιστορική προέλευση της πόλης και τον ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει. Ήταν οι Ολλανδοί που έφτασαν πρώτοι εδώ το 1635 και έχτισαν την πρώτη οχύρωση που λίγο αργότερα πέρασε στα χέρια των Πορτογάλων, στα χρόνια των οποίων αναπτύχθηκε μία ολόκληρη πόλη γύρω από το φρούριο Fortaleza de Nossa Senhora da Assunçao. Σήμερα η Φορταλέζα είναι μία δυναμική μητρόπολη περίπου δυόμισι εκατομμυρίων κατοίκων. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ – ΣΑΟ ΛΟΥΙΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την περιοχή. Η παράκτια περιοχή της Φορταλέζα με τις εκτεταμένες αμμουδιές είναι ένας πραγματικός παράδεισος για δραστηριότητες με τζιπ και για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στη θάλασσα. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα θαυμάσουμε τις όμορφες γειτονιές της με τα πολύχρωμα σπίτια.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε την πτήση για το Σάο Λουίς, ένα εκπληκτικό θέρετρο της Βραζιλίας στα βορειοανατολικά της χώρας. Αποικία Γάλλων και Πορτογάλων φυλάσσεται ως θησαυρός Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αφού στην πόλη βρίσκονται πάνω από 1.000 αποικιακά κτίρια. Το ζεστό του κλίμα σε όλη τη διάρκεια του έτους και οι υπέροχες παραλίες του το καθιστούν ιδανικό προορισμό.

Με την άφιξή μας θα ξεκινήσει και η βόλτα μας στην πόλη. Θα γνωρίσουμε την μακραίωνη ιστορία της πολιτείας Μαρανάο, της οποίας το Σάο Λουίς είναι πρωτεύουσα. Με πάνω από 400 χρόνια ζωής, η πόλη είναι σημείο συνάντησης πολλαπλών εθνοτικών ομάδων, με τεράστιο πολιτισμό και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα ολόκληρης της Αμερικής. Στην περιήγησή μας θα περιδιαβούμε πανέμορφες γειτονιές όπως οι Praia Grande και Desterro (σήμερα γνωστή ως Projeto Reviver), και με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα μάθουμε τα πάντα γι’ αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο τόπο.

Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΑΟ ΛΟΥΙΣ – ΜΠΑΡΡΕΪΡΙΝΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΝΚΟΪΣ – ΜΠΑΡΡΕΪΡΙΝΙΑΣ

Μια μοναδική εμπειρία σε ένα από τα θαύματα της φύσης μάς περιμένει σήμερα. Ένα θέαμα που δύσκολα αντικρίζουμε και που μόνο αυτή η γωνιά του πλανήτη μπορεί να προσφέρει.

Ξεκινάμε λοιπόν από το Σάο Λουίς για το Μπαρρεϊρίνιας από όπου μεταβαίνουμε στο διάσημο Εθνικό Πάρκο Λενκόις. Το τοπίο μοιάζει με έρημο από κατάλευκη άμμο, με αμμόλοφους που φτάνουν τα 40 μέτρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αμμόλοφοι αυτοί διακόπτονται από πράσινες και μπλε λιμνούλες δημιουργώντας ένα κορυφαίο θέαμα. Οι λιμνούλες είναι αποτέλεσμα των βροχών στην περιοχή και αποτελούν το τέλειο μέρος για ένα απολαυστικό μπάνιο. Ποταμάκια συμπληρώνουν την πανέμορφη εικόνα αυτής της τροπικής όασης. Η επαφή με τη φύση είναι παρούσα όλες τις στιγμές σε έναν τέτοιον παράδεισο. Άλλωστε το ταξίδι αυτό έχει σκοπό κάθε μέρα να είναι και μια αξέχαστη εμπειρία, μια εικόνα από έναν άλλον πλανήτη.

Μπορείτε να περπατήσετε στους αμμόλοφους, να απολαύσετε πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, αλλά και να κάνετε βαρκάδα στον ποταμό. Το τοπίο είναι μοναδικό και η επαφή με το ντόπιο πληθυσμό στις απομακρυσμένες συνοικίες θα είναι μια επίσης μοναδική εμπειρία.

Επιστροφή στο Μπαρρεϊρίνιας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΑΡΡΕΪΡΙΝΙΑΣ (βαρκάδα)

Αναχωρούμε με ταχύπλοο κατά μήκος του ποταμού Πρεγκίσας προς τη χερσόνησο Καμπουρέ, περνώντας από βλάστηση με φοίνικες και μαγκρόβια. Θα κάνουμε στάση στο λεγόμενο Μικρό Λενκόις (Βασούρα) για να δοκιμάσουμε γάλα καρύδας και αν είμαστε τυχεροί να δούμε τους πιθήκους καπουτσίνους που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε για την πόλη Μαντακάρου με τον φάρο όπου θα ανεβούμε για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην περιοχή, με τους αμμόλοφους, το ποτάμι με τις εκβολές του και τον ωκεανό. Με το σκάφος μας θα συνεχίσουμε μέχρι την παραλία Καμπουρέ και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΡΡΕΪΡΙΝΙΑΣ – ΣΑΟ ΛΟΥΙΣ – ΜΑΝΑΟΥΣ

Μετά το πρωινό μας φεύγουμε οδικώς για το αεροδρόμιο του Σάο Λουίς και από εκεί θα πετάξουμε για την πόλη Μανάους και πρωτεύουσα της πολιτείας του Αμαζονίου. Πρόκειται για την 8η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και έγινε διάσημη στις αρχές του 20ου αιώνα λόγω της μεγάλης παραγωγής καουτσούκ. Η οικονομική ευημερία της εποχής της έδωσαν το προσωνύμιο «Παρίσι των Τροπικών». Η Μανάους βρίσκεται στην «καρδιά» του τροπικού δάσους, εκεί όπου διασταυρώνονται ο ποταμός Ρίο Νέγκρο με τον Ρίο Σολιμόες, πριν γίνουν ένα και χυθούν στον Αμαζόνιο.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

7-8η ημέρα: ΜΑΝΑΟΥΣ – ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ: Δραστηριότητες

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για ένα πανέμορφο ταξίδι μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου για δυο ημέρες θα ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες και θα διανυκτερεύσουμε σε λοντζ μέσα στο τροπικό δάσος.

Μετά το πρωινό μας λοιπόν φεύγουμε με προορισμό μας το Amazon Ecopark,το οποίο βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Ταρούμα, παραπόταμος του Ρίο Νέγκρο. Θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι την μαρίνα και από εκεί με καραβάκι θα περάσουμε στο μέρος όπου βρίσκεται το λοντζ μας.

Οι εμπειρίες που θα ζήσουμε εκεί είναι από εκείνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μας, καθώς θα περιδιαβούμε στη μοναδική ζούγκλα του Αμαζονίου. Οι δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εντός του πάρκου είναι πολλές και εμείς έχουμε διαλέξει για εσάς τις καλύτερες!

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ: Θα ξυπνήσουμε αρκετά νωρίς και θα πλεύσουμε στον ποταμό Ρίο Νέγκρο κατά μήκος της όχθης της πόλης Μανάους. Με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψουμε ενδιαφέρουσες πτυχές της τοπικής ζωής, όπως τα σπίτι που είναι χτισμένα στις όχθες του ποταμού και στηρίζονται σε ξύλινα δοκάρια. Φτάνοντας στο σημείο όπου οι ποταμοί Ρίο Νέγκρο και Ρίο Σολιμόες συναντιούνται το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δυο ποταμοί ενώνονται σε έναν σχηματίζοντας τον διάσημο Αμαζόνιο, ο οποίος εκτείνεται μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αυτό που είναι πολύ ιδιαίτερο, είναι πως τα νερά των δυο ποταμών τρέχουν παράλληλα για περίπου 12 χιλιόμετρα χωρίς να αναμιγνύονται, λόγω των διαφορών στη θερμοκρασία, την πυκνότητα και την ταχύτητα του νερού.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: Η πλούσια βιοποικιλότητα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του πάρκου καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει παρθένα τροπικά δάση, σαβάνες και κολπίσκους. Επίσης, πολλά ρυάκια με κρυστάλλινο ζεστό νερό διασχίζουν το δάσος, στις όχθες των οποίων φύονται εξωτικά φυτά, για τα οποία θα μας μιλήσει ο ξεναγός μας, ο οποίος θα μας γνωρίσει την τοπική χλωρίδα και πανίδα, αλλά θα μας εκπαιδεύσει και στο πως να βρούμε βρώσιμα φρούτα, πόσιμο νερό, πως να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες αλλά και πως κάποιος που έχει χαθεί στο δάσος μπορεί να βρει ξανά τον δρόμο του. Η πεζοπορία μπορεί να διαρκέσει από 1 έως και 3 ώρες.

ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΜΑΪΜΟΥΔΩΝ: Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γνωστό και ως Δάσος των Μαϊμούδων. Πρόκειται για ένα μέρος αποκατάστασης και επανεισαγωγής άγριων ζώων, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 με σκοπό να φιλοξενήσει ζώα που έχουν κατασχεθεί από το παράνομο εμπόριο. Στο κέντρο αυτό, τα ζώα τοποθετούνται αρχικά σε καραντίνα για να αξιολογηθούν και να φροντιστούν από μια ομάδα κτηνιάτρων και βιολόγων. Σε συνεργασία με το FFV (Live Forest Foundation), ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που εποπτεύεται από το Amazon Ecopark Lodge, έχει αναπτυχθεί ένα μοναδικό σύστημα τροφοδοσίας το οποίο και θα παρακολουθήσουμε. Δύο φορές την ημέρα (στις 10:30 και 15:30), τα ζώα λαμβάνουν συμπληρώματα της φυσικής τους διατροφής, εξασφαλίζοντας την σωστή διατροφή τους. Το Δάσος των Μαϊμούδων είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες κατά τις ώρες της σίτισης και πάντα υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου επαγγελματία, επιτρέποντας στους επισκέπτες να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν αυτά τα ζώα σε ένα φυσικό και ασφαλές περιβάλλον. Επίσης, για όποιον το επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα να «υιοθετήσετε» ένα από αυτά τα ζώα και να παρακολουθήσετε την πορεία της ανάπτυξής του.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ: Συνοδευόμενοι από δίγλωσσο οδηγό θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας το λοντζ και με σκάφος θα επισκεφτούμε ντόπιους από τις φυλές που ζουν στον Αμαζόνιο. Με τη βοήθεια του οδηγού μας θα μάθουμε τα πάντα για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των ιθαγενών της περιοχής.

ΨΑΡΕΜΑ: Με σκάφος θα ξεκινήσουμε την βόλτα μας στον ποταμό. Ο οδηγός μας θα μας εξηγήσει τα πάντα για τα ψάρια του Αμαζονίου, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και τα γνωστά πιράνχα.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΚΑΔΑ ΜΕ ΚΑΝΟ: Όταν το φως της ημέρας πέσει, θα ξεκινήσουμε για μια μαγευτική βαρκάδα για να απολαύσουμε τους ήχους της ζούγκλας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ άλλων, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μικρούς αλιγάτορες τους οποίους θα εντοπίσουμε από τα λαμπερά μάτια τους, τα οποία μοιάζουν σαν μικρά κόκκινα φώτα μέσα στο σκοτάδι. Αν είμαστε τυχεροί, ο οδηγός μας θα μπορέσει να πιάσει έναν μικρό αλιγάτορα με τα χέρια του και θα τον φέρει στο κανό μας για να δούμε αυτό το μοναδικό πλάσμα από πολύ κοντά, ενώ θα μας εξηγήσει τα πάντα για τον βιότοπό τους. Ο αλιγάτορας φυσικά και στη συνέχεια θα απελευθερωθεί με ασφάλεια πίσω στο ποτάμι και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν προκαλείται κακοποίηση σε κανένα από τα ζώα που θα συναντήσουμε.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε σε τροπική ζούγκλα, πράγμα που σημαίνει ότι ο καιρός είναι απρόβλεπτος και αλλάζει ξαφνικά, οπότε ίσως κάποιες από τις προαναφερθείσες δραστηριότητες μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθούν).

 

9η ημέρα: ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ – ΜΑΝΑΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τον πανέμορφο Αμαζόνιο και θα μεταφερθούμε αεροπορικώς στους Καταρ­ράκτες του Ιγκουασού όπου θα δούμε ένα μεγαλειώδες θαύμα της φύσης, μία ομάδα από καταρράκτες που δημιουργούνται από τον ομώνυμο ποταμό ακριβώς στα σύνορα μεταξύ Αργεντινής, Βραζιλίας και Παρα­γουάης.

Σύμφωνα με τον μύθο, ένας θεός σκόπευε να νυμ­φευθεί μία όμορφη ντόπια που ονομαζόταν Ναϊπί, η οποία όμως το έσκασε με τον θνητό αγαπημένο της Ταρομπά, με ένα κανό στον Ιγκουασού. Ο θεός τότε εκνευρίστηκε και δημιούργησε τους καταρράκτες που χωρίζουν τον ποταμό, καταδικάζοντας έτσι τους δύο εραστές σε μία αιώνια πτώση.

Ο πρώτος Ευρωπαίος που αντίκρισε τους καταρρά­κτες ήταν ο Ισπανός κονκισταδόρ Άλβαρο Νούνιεθ Καμπέθα δε Βάκα το 1541. Προς τιμήν του ένας από τους καταρράκτες στην πλευρά της Αργεντινής έχει λάβει την ονομασία του. Οι καταρράκτες Ιγκουασού περιλαμβάνονται στο αργεντίνικο Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Ιγκουασού και στο βραζιλιάνικο Εθνικό Πάρκο Ιγκουασού. Αμφότερα τα πάρκα έχουν χαρακτηριστεί φυσικά μνημεία της UNESCO. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ: ξενάγηση στην πλευρά της Αργεντινής και της Βραζιλίας

Το γραφείο μας περιλαμβάνει ξενάγηση και από τις δυο πλευρές των καταρρακτών, δηλαδή και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας.

Στην περιοχή ένθεν κακείθεν του ποταμού, σχηματίζονται 275 καταρράκτες (με τα 2/3 των καταρρακτών να βρίσκονται στην πλευρά της Αργεντινής) με το συνολικό μήκος τους να φτάνει τα 2,7 χιλιόμετρα. Οι ψηλότεροι φτάνουν σε ύψος τα 82 μέτρα, αλλά η πλειονότητα φτάνει κατά μέσο όρο τα 64 μέτρα.

Ο πιο εντυπωσιακός από τους καταρράκτες ονομάζε­ται Λαιμός του Διαβόλου και βρίσκεται στην πλευρά της Αργεντινής: έχει ύψος 82 μέτρα, μήκος 700 μέτρα και πλάτος 150 μέτρα. Ο συγκεκριμένος καταρρά­κτης είναι και σύνορο μεταξύ Αργεντινής και Βραζι­λίας. Τα νερά των καταρρακτών οδηγούνται σε ένα κανάλι που τροφοδοτεί τον ποταμό Παρανά. Η έ­κταση που καλύπτουν οι καταρράκτες όταν ο ποτα­μός Ιγκουασού πλημμυρίζει είναι περίπου 400 στρέμ­ματα. Συγκριτικά, οι καταρράκτες Βικτόρια στην Α­φρική καλύπτουν 550 στρέμματα, ωστόσο στο Ιγκουασού προσφέρουν καλύτερη θέα στον επισκέ­πτη λόγω της μορφολογίας της περιοχής.

Διανυκτέ­ρευση στους καταρράκτες Ιγκουασού.

 

11η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ – ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Μετά το πρωινό μας θα πετάξουμε για το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, την αφρικανική ψυχή της Βραζιλίας. Η Μπαΐα, «η Γη της Ευτυχίας», είναι η πιο ιστορική πολιτεία της Βραζιλίας, το λίκνο της Βραζιλίας, όχι μόνο γιατί από εδώ ξεκίνησε η ανακάλυψη της χώρας το 1501, αλλά και γιατί οι κάτοικοί της αποτελούν ένα κράμα ποικίλων πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνικών προελεύσεων. Είναι ένας λαός που έχει μάθει να εναρμονίζει τις διαφορετικότητες, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το παραδοσιακό, τη θρησκευτική πίστη με τα λαϊκά φεστιβάλ.

Στην Μπαΐα η θρησκευτική λατρεία δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά τρόπος ζωής. Όλα τα φεστιβάλ έχουν θρησκευτική ρίζα. Αλλά το για ποια θρησκεία πρόκειται -την Καθολική ή την Αφρικανική- έχει προ πολλού χάσει τη σημασία του. Όλες οι παραδόσεις έχουν ανακατευτεί και δίνουν πλέον αυτό το άρωμα του μυστικισμού. Το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας και παρέμεινε η πιο σημαντική πόλη της για τους τρεις επόμενους αιώνες - μέχρι το 1763, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι μια συναρπαστική πόλη, που έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αφρικανική ψυχή της και να αναπτύξει την αποικιακή της κληρονομιά σε ένα μοναδικό, δυναμικό, σύγχρονο πολιτισμό που αντανακλάται στη μουσική, στο χορό, στις καλές τέχνες, αλλά και στον τρόπο ζωής.

Ο πλούτος της αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς μαρτυρά το μεγαλείο του παρελθόντος. Τα αποικιακά της κτίρια αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων πολλών πλούσια διακοσμημένων εκκλησιών, μια για κάθε ημέρα του έτους σύμφωνα με τη δημοφιλή πεποίθηση, που κάθε μια έχει τον άγιό της και κάθε άγιος ένα φεστιβάλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

12η ημέρα: ΣΑΛΒΑΔΟΡ: Ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας ξεκινάει η γνωριμία μας με την πόλη με πρώτο προορισμό την παραλιακή συνοικία Μπάρα με το φάρο στην είσοδο του Κόλπου ντε Τόντος ος Σάντος (Αγίων Πάντων). Από εκεί θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό τμήμα του Σαλβαδόρ με τις αποικιακές του γειτονιές γεμάτες εκκλησίες και σπίτια του 17ου αιώνα. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη λίμνη Τορορό με τα γλυπτά που αναπαριστούν πολλές αφρικανικές θεότητες, αλλά και την πιο γνωστή εκκλησία του Σαλβαδόρ και τόπο προσκυνήματος εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, την Ιγκρέζα Μπονφίμ, πριν καταλήξουμε στο Μερκάντο Μοντέλο, το κέντρο πώλησης Ιγκς χειροτεχνημάτων και σουβενίρ.

Το βράδυ θα απολαύσουμε παραδοσιακό δείπνο και ένα πραγματικά εντυπωσιακό σόου όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς της Βραζιλίας, επίδειξη καποέιρα, που είναι κάτι μεταξύ χορού και πολεμικής τέχνης, ακροβατικά και χορό της φωτιάς!

Διανυκτέρευση στο Σαλβαδόρ.

 

13η ημέρα: ΣΑΛΒΑΔΟΡ – ΟΥΡΟ ΠΡΕΤΟ

Πολύ νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, από όπου θα πετάξουμε για το Μπέλο Οριζόντε και έπειτα οδικώς θα μεταφερθούμε στην ιστορική πόλη Ούρο Πρέτο.

Μια πόλη διαμάντι της Λατινικής Αμερικής, η οποία εντυπωσιάζει τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή με τις μεγαλοπρεπείς και μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς σε μπαρόκ σχεδιασμό εκκλησίες, οι οποίες μάλιστα είναι διακοσμημένες με χρυσό και διάφορα έργα τέχνης. Η παραδοσιακή πορτογαλική αποικιακή αρχιτεκτονική είναι έκδηλη παντού γύρω, από τα απλά σπίτια μέχρι και τα δημόσια κτίρια, σκιαγραφόντας την πλούσια ιστορία της πόλης.

Στην περιήγησή μας θα δούμε πολλά ιστορικά μνημεία καθώς επίσης και καταστήματα με αντίκες, αλλά και εκθέσεις χειροτεχνίας. Ανάμεσα σε άλλα θα επισκεφτούμε τις εκκλησίες Nossa Senhora do Pilar και São Francisco de Assis, καθώς και το μουσείο Inconfidência, αφιερωμένο σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο ανεπιτυχές κίνημα εξέγερσης επονομαζόμενο Inconfidência Mineira για την ανεξαρτησία της Βραζιλίας από την Πορτογαλία το 1789. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΟΥΡΟ ΠΡΕΤΟ – ΚΟΝΓΚΟΝΑΣ – ΣΑΟ ΖΟΑΟ ΝΤΕΛ ΡΕΪ – ΤΙΡΑΝΤΕΝΤΕΣ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Ούρο Πρέτο και θα κατευθυνθούμε αρχικά προς την πόλη Κονγκόνας, περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από το Μπέλο Οριζόντε. Η συγκεκριμένη πόλη ήταν ένα μέρος όπου ανθούσε η εξερεύνηση ορυκτών κατά τον 18ο αιώνα, ενώ σήμερα διακρίνεται για την τέχνη, την ιστορία αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον καθεδρικό ναό Bom Jesus de Matosinhos, αλλά και δημιουργίες του του μεγάλου Βραζιλιάνου γλύπτη Aleijadinho.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πόλη Σάο Ζοάο Ντελ Ρέι, όπου η ησυχία και η ηρεμία της διακόπτεται μόνο από τις καμπάνες της εκκλησίας ή το σφύριγμα της ατμομηχανής. Η πόλη ξεχωρίζει για την αποικιακή αρχιτεκτονική της και τις θρησκευτικές της παραδόσεις. Εδώ θα μπορέσετε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε υπέροχο παραδοσιακό φαγητό, ενώ μεταξύ άλλων θα δούμε τους υπέροχους ναούς της πόλης καθώς και το μουσείο Padre Toledo, αφιερωμένο στον ομώνυμο ιερέα και ήρωα της επανάστασης.

Τέλος, θα φτάσουμε στο Τιραντέντες, μια πόλη που αγαπούν ιδιαίτερα οι Βραζιλιάνοι. Εκτός από τα όμορφα αποικιακά κτίρια μπαρόκ αισθητικής, έχει και ένα πλούσιο πολιτιστικό ημερολόγιο με διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου: Καρναβάλι, Μεγάλη Εβδομάδα, Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Ιωβηλαίο της Αγίας Τριάδας, Φεστιβάλ Μαγειρικής και πολλά άλλα, που καλύπτουν κυριολεκτικά όλα τα γούστα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΤΙΡΑΝΤΕΝΤΕΣ – ΠΕΤΡΟΠΟΛΗ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε οδικώς με τελικό προορισμό το ένα και μοναδικό Ρίο Ντε Τζανέιρο. Στη διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στην Πετρόπολη, γνωστή και ως «η αυτοκρατορική πόλη», η οποία ονομάστηκε έτσι από τον αυτοκράτορα Πέδρο ΙΙ, ο οποίος μαγεύτηκε τόσο από την ομορφιά και τον καθαρό αέρα, που αγόρασε ακίνητο στην περιοχή το 1830. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το Αυτοκρατορικό Μουσείο, το οποίο υπήρξε η θερινή κατοικία του αυτοκράτορα Πέδρο ΙΙ και στο οποίο φυλάσσονται έπιπλα και διάφορα αντικείμενα, όπως το χρυσό στέμμα με μαργαριτάρια και διαμάντια που φορούσαν οι αυτοκράτορες Πέδρο Ι και ΙΙ. Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό όπου είναι θαμμένη η πριγκίπισσα Ιζαμπέλ και άλλα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, ενώ στη συνέχεια θα περάσουμε στο Crystal Palace, που χτίστηκε στη Γαλλία και μεταφέρθηκε σε κομμάτια για να συναρμολογηθεί στη Βραζιλία. Ήταν ένας χώρος για εκθέσεις και πάρτι που διοργάνωνε η πριγκίπισσα Ιζαμπέλ.

Μετά το μεσημέρι θα συνεχίσουμε για το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: Ξενάγηση, Κορκοβάντο

Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι μια αισθησιακή και πολύχρωμη πόλη. Η πόλη των Καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και τον χορό. Μια πόλη άκρως αντιφατική. Συνύπαρξη χλιδής και απόλυτης φτώχειας. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συνυπάρχουν με τους θησαυρούς της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχών (φαβέλες). Η ονομασία του, που σημαίνει "Ποταμός του Ιανουαρίου", προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, μια περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους κονκισταδόρες τον Ιανουάριο του 1502 και έγινε κέντρο και αφετηρία των εξορμήσεών τους προς το εσωτερικό της ηπείρου.

Την πρώτη μας ολόκληρη ημέρα στο Ρίο θα την αφιερώσουμε στο να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή τη μαγευτική πόλη. Μέσα από μια γραφική διαδρομή με τραινάκι θα ανεβούμε σήμερα στον λόφο Κορκοβάντο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πλανήτη. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο σαν την πιο όμορφη πόλη του κόσμου! Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το περίφημο στάδιο Μαρακανά, το παγκοσμίως γνωστό Σαμποδρόμιο, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης παρουσιάζουν την πιο εντυπωσιακή παρέλαση καρναβαλιού στον κόσμο, τον καθεδρικό ναό, μια μοναδικού στυλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας, καθώς και μερικά χαρακτηριστικά κτήρια του 17ου και 18ου αιώνα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: Ζαχαρόψωμο

Με τελεφερίκ θα ανεβούμε σήμερα σε έναν άλλο όμορφο λόφο της πόλης, τον Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει "Ζαχαρόψωμο", απ΄ όπου θα θαυμάσουμε για μια ακόμα φορά την εκπληκτική θέα της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο θα απολαύσουμε την χαλαρότητα που επικρατεί στις παραλίες του Ρίο, που αποτελούν τόπο συνάντησης των καριόκας. Η Κοπακαμπάνα, η Ιπανέμα, η Φλαμένγκο, η Λεμπλόν μας καλούν για να φωτογραφηθούμε, να ξεκουραστούμε, να λουστούμε στα νερά τους και να νιώσουμε την ανεμελιά που βιώνουν οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πάμπολλες και ο χρόνος κυλά γλυκά και συναρπαστικά. Διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στο Ρίο ντε Τζανέιρο πριν την μεταφορά στο αερο­δρόμιο για την πτήση μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού στο Άμστερνταμ.

 

19η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στο Άμστερνταμ και επιβίβαση στη πτήση μας για Αθήνα όπου θα φτάσουμε την επόμενη ημέρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό
αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/3/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 5899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 5899 € 1190 €
  Twin Room 5899 € 1190 €
  Triple Room 5899 € 1190 €
  Single Room 7289 € 1190 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4* σε Σάο Λουίς, Μπαρρεϊρίνιας, Μανάους, Αμαζόνιο, Σαλβαδόρ, Ούρο Πρέτο.
  • Ξενοδοχεία 5* σε Φορταλέζα, Ιγκουασού, Τιραντέντες (ποσάδα), Ρίο ντε Τζανέιρο (το εξαιρετικό ξενοδοχείο Hilton Rio de Janeiro Copacabana 5*)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά, εκτός από το Παρίσι οπού περιλαμβάνεται πρωινό, και πλήρης διατροφή στον Αμαζόνιο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  1.190 €

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

?φιξης

AF 1533

09/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:45 

17:20

AF 416

10/03/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΦΟΡΤΑΛΕΖΑ

12:15

17:25

KL 706

26/03/2024

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:50

12:15 (+1)

KL 1581

27/03/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05 (+)

19ήμερο πρόγραμμα με 17 διανυκτερεύσεις.

Περιλαμβάνει μια διανυκτέρευση στο Παρίσι την 1η ημέρα.

?φιξη στην Αθήνα την 20η ημέρα (28/03/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.